Οργανώστε το χρόνο σας με εφαρμογές to-do για όλες τις συσκευές σας

Οι εφαρμογές to-do έρχονται για να σας βοηθήσουν στον προγραμματισμό της καθημερινότητάς σας, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε σωστά το χρόνο σας και να αποφύγετε το άγχος και τις πιέσεις.

Από επαγγελματικές υποχρεώσεις μέχρι προσωπικές δραστηριότητες, η σωστή διαχείριση χρόνου στη σύγχρονη εποχή είναι το κλειδί για να πραγματοποιήσουμε χωρίς πίεση και άγχος όλα τα καθήκοντά μας. Η φορητή συσκευή σας ή και ο υπολογιστή σας μπορεί να γίνει το «εργαλείο» που θα σας βοηθήσει να καταγράψετε όλα όσα έχετε να κάνετε καθημερινά και να βάλετε προτεραιότητες. 

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε 5 δημοφιλείς εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε με ωφέλιμο τρόπο το χρόνο σας.

Wunderlist - Android / iOS / Windows Phone

Το Wunderlist είναι μία από τις ευκολότερες to-do list apps για αρχάριους χρήστες. Η δημιουργία και η κοινή χρήση λίστας είναι εύκολη, όπως και ο καθορισμός προθεσμιών για την πραγματοποίηση τους – καθώς και υπενθυμίσεις που θα «αποσυμφορήσουν» τη μνήμη σας όταν το πρόγραμμά σας είναι πολύ «φορτωμένο». Ο συγχρονισμός με λίστες συναδέλφων και μελών της οικογένειας σας είναι εύκολος, και η έκδοση για smartwatch είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να ελέγξετε γρήγορα τις λίστες σας – ενώ π.χ. παράλληλα κάνετε τα ψώνια σας. Όπως και οι περισσότερες από τις εφαρμογές, το Wunderlist είναι «freemium», που σημαίνει ότι για πλήρη πρόσβαση σε λειτουργίες όπως κοινή χρήση αρχείων και subtasks θα χρειαστείτε συνδρομή – κάτι που αφορά κυρίως πιο απαιτητικούς χρήστες.

Google Keep - Android / iOS / online

Το Google Keep είναι κάτι παραπάνω από μία απλή εφαρμογή to-do lists, καθώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για καταγραφή σημειώσεων, φωτογραφιών ή ακόμα και ηχογραφήσεων που δεν θέλετε να χάσετε. Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την παρακολούθηση των ενεργειών σας και την επιβεβαίωση τους όταν τις ολοκληρώσετε. Όπως με το Gmail, υπάρχει ένα εύχρηστο σύστημα ετικετών και χρωμάτων για να διαχωρίσετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις ανά κατηγορία, για παράδειγμα, «εργασία» και «οικογένεια». Σας επιτρέπει επίσης να ορίσετε ορισμένες υπενθυμίσεις, όπως για παράδειγμα υπενθυμίσεις που βασίζονται σε τοποθεσίες.

Todoist - Android / iOS / Windows Phone

Το Todoist ξεχωρίζει για τον απλό και μινιμαλιστικό σχεδιασμό του, συνδυάζοντας εύχρηστο περιβάλλον χρήστη με πλήθος χρήσιμων χαρακτηριστικών για τον καθημερινό προγραμματισμό των καθηκόντων σας. Είναι πραγματικά εύκολο να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε λίστες, να τις μοιραστείτε με άλλους χρήστες και να ορίσετε υπενθυμίσεις και προθεσμίες, που θα σας βοηθήσουν να τις ολοκληρώσετε. Τα χαρακτηριστικά συνεργασίας αποτελούν ένα από τα βασικά «selling points» της εν λόγω εφαρμογής, και συνεργάζεται άψογα με άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες - μια από τις πιο χρήσιμες είναι η IFTTT. Η έκδοση για smartwatch είναι επίσης εύχρηστη και, εάν χρειάζεστε περισσότερα κίνητρα, υπάρχει το “Karma” feature, μια διασκεδαστική λειτουργία που σας επιβραβεύει με πόντους κάθε φορά που ολοκληρώνετε μια προγραμματισμένη εργασία. Τα βασικά χαρακτηριστικά της Todoist προσφέρονται δωρεάν, αλλά για πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες θα χρειαστείτε ετήσια συνδρομή, η οποία και προσφέρει περισσότερες επιλογές ειδοποίησης και υπενθύμισης, τη δυνατότητα upload αρχείων, φωτογραφιών και ηχογραφήσεων και περισσότερους τρόπους για να προσθέσετε και να αποκτήσετε πρόσβαση στις εργασίες σας.

Any.do Android / iOS

To Any.do μοιράζεται πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις αντίστοιχες εφαρμογές που εξετάζονται σε αυτό το άρθρο, από το συγχρονισμό των λιστών σας σε όλες τις συσκευές σας, με τις επιλογές κοινής χρήσης και τη δυνατότητα να ρυθμίσετε ορισμένες εργασίες ως «επαναλαμβανόμενες» - σε περίπτωση που δεν πρόκειται για εργασίες έκτακτης ανάγκης. Εάν θέλετε να αποφύγετε την πληκτρολόγηση στο smartphone σας, θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα τη λειτουργία φωνητικής εισόδου, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια λίστα χρησιμοποιώντας φωνή. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη διαχείριση χρόνου, υπάρχει επίσης ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Any.do Moment, το οποίο επικεντρώνεται μόνο στις εργασίες που έχετε θέσει ότι «πρέπει να γίνουν σήμερα». Όπως και με τις προηγούμενες εφαρμογές, το Any.do προσφέρει δωρεάν όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται οι περισσότεροι χρήστες. Ωστόσο, η μηνιαία συνδρομή σας αναβαθμίζει στο ανώτερο επίπεδο, με περισσότερα θέματα, ειδοποιήσεις βάσει τοποθεσίας και πρόσβαση σε πλήρεις λειτουργίες συνεργασίας και ανέβασμα αρχείων.

Remember the Milk - Android / iOS

Πρόκειται για μια από τις πιο παλιές εφαρμογές to-do list, που όμως καταφέρνει να συμβαδίζει με τον ανταγωνισμό. Το Remember the Milk προσφέρει τα βασικά χαρακτηριστικά για δημιουργία εργασιών και λιστών, με δυνατότητα συγχρονισμού σε όλες τις συσκευές σας και ορίζοντας προθεσμίες και προτεραιότητες. Λειτουργεί εξαιρετικά με υπηρεσίες όπως το Google Calendar και το Evernote, ενώ είναι εύκολο να μοιραστείτε λίστες και εργασίες με φίλους και συναδέλφους. Ωστόσο, για τους πιο απαιτητικούς χρήστες ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσουν στην premium έκδοση, η οποία προσθέτει χαρακτηριστικά όπως subtasks, χρήση χρωματιστών ετικετών για να διαχωρίζετε διάφορων ειδών λίστες και η δυνατότητα για ορισμούς υπενθυμίσεων