5 μυστικά του Google Maps που ίσως δεν γνωρίζατε

To Google Maps είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία πλοήγησης, με εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες σε όλο τον πλανήτη, αλλά διαθέτει ένα σωρό ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν.

Οι Χάρτες της Google (Google Maps) είναι ιδανική εφαρμογή για να μας κατευθύνει από το σημείο «Α» στο σημείο «Β» ή για να βρούμε ένα κοντινό κατάστημα ή εστιατόριο που θέλουμε να επισκεφτούμε, ωστόσο διαθέτει επίσης μια πληθώρα από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή τους. Παρακάτω αναφέρουμε ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφαρμογή στα smartphones. 

Δημιουργείστε προσαρμοσμένες λίστες

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες θέσεων στο Google Maps και στη συνέχεια να τις αποθηκεύσετε για να τις χρησιμοποιήσετε αργότερα ή ακόμα και να τις μοιραστείτε με φίλους; Απλά αναζητήστε για ένα μέρος που σας ενδιαφέρει, στη συνέχεια, πατήστε «Αποθήκευση» και επιλέξτε να το προσθέσετε στα αγαπημένα σας μέρη, ή να δημιουργήσετε μια νέα προσαρμοσμένη λίστα. Μπορείτε για παράδειγμα να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη λίστα με εντυπωσιακά μέρη ή αξιοθέατα που θέλετε να δείτε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σας σε μια πόλη ή χώρα.
 

Αποθηκεύστε χάρτες χωρίς σύνδεση

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες μάλλον ήδη γνωρίζουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα που προσφέρει το Google Maps, αξίζει να την αναφέρουμε ακόμα και για τους λίγους που… δεν την έχουν «ανακαλύψει» ακόμα. Ο λόγος για την αποθήκευση χαρτών χωρίς σύνδεση. Η αποθήκευση χαρτών χωρίς σύνδεση αποδεικνύεται πολύτιμη όταν είναι αδύνατη η σύνδεση στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποθηκεύσετε χάρτες εκτός σύνδεσης για προβολή και αναζήτηση ακόμη και όταν δεν έχετε ασύρματο σήμα, όπως όταν βρίσκεστε στο μετρό ή οδηγείτε… στη μέση του πουθενά! Απλώς πατήστε το πλήκτρο αριστερά στο μενού και επιλέξτε «Περιοχές εκτός σύνδεσης» για να ξεκινήσετε να κατεβάζετε χάρτες.

 

Πραγματοποιήστε κρατήσεις μέσω των χαρτών Google

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αποτελεί σχετικά καινούργια προσθήκη στο Google Maps. Η Google έχει ξεκινήσει συνεργασία με μια σειρά από δημοφιλείς εφαρμογές (όπως το Booking.com), μέσα από τις οποίες μπορείτε να κάνετε κρατήσεις σε ξενοδοχεία ή εστιατόρια. Για παράδειγμα, όσο βρίσκεστε στο Google Maps και περιηγείστε σε μια συγκεκριμένη περιοχή μπορείτε να εντοπίσετε τα κοντινά εστιατόρια ή ξενοδοχεία, και να πραγματοποιήσετε κράτηση χρησιμοποιώντας τη συνεργαζόμενη εφαρμογή. Απλά κάνετε κλικ πάνω στο ξενοδοχείο ή εστιατόριο που σας ενδιαφέρει και αριστερά σας εμφανίζεται η εκάστοτε συνεργαζόμενη εφαρμογή μαζί με την καλύτερη δυνατή προτεινόμενη τιμή - μέσα από την οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε κράτηση. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υποστηρίζεται πλήρως αυτή η δυνατότητα, ωστόσο στην περίπτωση που βρίσκεστε στις Η.Π.Α. ή και σε άλλες χώρες του εξωτερικού μπορείτε ακόμα και να κλείσετε ραντεβού με συνεργαζόμενα γυμναστήρια.

Κοινή χρήση τοποθεσίας

Ένα ακόμα αρκετά νέο χαρακτηριστικό που προστέθηκε στις αρχές του 2017 είναι και ο διαμοιρασμός της τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο - καθώς οδηγείτε προς το σπίτι κατά την διάρκεια μιας χιονοθύελλας, για παράδειγμα – έτσι ώστε οι φίλοι και η οικογένειά σας να γνωρίζουν αν είστε ασφαλείς. Μπορείτε να ορίσετε για πόσο χρονικό διάστημα θέλετε η τοποθεσία σας να βρίσκεται σε κοινή θέα και φυσικά μπορείτε πάντα να την απενεργοποιήσετε χειροκίνητα ανά πάσα στιγμή. Απλά πατήστε το μενού και, στη συνέχεια, πατήστε «Κοινοποίηση τοποθεσίας» για να ξεκινήσετε.

Προσθέστε μια γρήγορη στάση για καφέ

Εάν οδηγείτε και αποφασίσετε ότι χρειάζεστε έναν ακόμα καφέ πριν φτάσετε στο γραφείο, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μια μικρή στάση στη διαδρομή σας χωρίς να αλλάξετε τον αρχικό προορισμό του GPS σας. Απλά πατήστε αναζήτηση κατά την οδήγηση, βρείτε το τοπικό καφέ που σας ενδιαφέρει και η εφαρμογή θα προσθέσει τη στάση στη διαδρομή σας, χωρίς να αλλάξετε προορισμό.