Σύνδεση tablet με PC μέσω Bluetooth

Το Bluetooth, που διαθέτουν όλες πλέον οι φορητές συσκευές, σας επιτρέπει να τις συνδέετε ασύρματα με υπολογιστή και να μεταφέρετε αρχεία, με πληκτρολόγιο και ποντίκι και να το χειρίζεστε με αυτά ή ακόμα και με ηχεία (αρκεί φυσικά και οι άλλες συσκευές να υποστηρίζουν Bluetooth).

 

Βήμα 1

Για να συνδέσετε το tablet με το PC*, ενεργοποιήστε το Bluetooth και στις δύο συσκευές. Για να το κάνετε αυτό στο tablet, μεταβείτε στις ρυθμίσεις, ενεργοποιήστε τη λειτουργία Bluetooth από το αριστερό κύριο μενού και επιλέξτε τη συσκευή ώστε να γίνει ορατή σε όλες τις άλλες κοντινές συσκευές που διαθέτουν Bluetooth και θα την αναζητήσουν.

 

Βήμα 2

Ένα χρονόμετρο σας δείχνει για πόσο χρόνο θα είναι ορατή η συσκευή ώστε να βρεθεί από κάποια άλλη. Στη διάθεσή σας έχετε δύο λεπτά για να ολοκληρώσετε τη σύνδεση, αλλά μπορείτε να αλλάξετε αυτό το χρονικό όριο πατώντας στο πλήκτρο με τις τρεις κάθετες τελείες πάνω δεξιά και επιλέγοντας «Λήξη χρονικού ορίου προβολής».

 

Βήμα 3

Μέσω των επιλογών του Bluetooth στο PC σας, πατήστε «Add a device» και θα δείτε τον υπολογιστή σας να αρχίζει να ψάχνει τις κοντινές συσκευές που διαθέτουν Bluetooth και είναι «ανοιχτές» για σύνδεση. Σε λίγο, το tablet εμφανίζεται στη λίστα με το όνομά του ή ως Handheld device. Το επιλέγετε το και πατάτε Next.

 

Βήμα 4

Στον υπολογιστή εμφανίζεται ένα παράθυρο για να επιλέξετε πως θα γίνει η σύνδεση. Επιλέξτε την πρώτη επιλογή «Create a pairing code for me» και θα εμφανιστεί ο κωδικός σύνδεσης. Ταυτόχρονα, ένα άλλο παράθυρο εμφανίζεται στην οθόνη του tablet και σας ζητά να πληκτρολογήσετε τον κωδικό που εμφανίζεται στο PC. Αφού τον εισάγετε και πατήστε ΟΚ, εμφανίζεται στον υπολογιστή το μήνυμα που σας ενημερώνει ότι η σύνδεση έχει πραγματοποιηθεί.

 

Βήμα 5

Αν θέλετε να στείλετε ένα αρχείο από τον υπολογιστή στο tablet, μεταβαίνετε στο μενού του Bluetooth (με δεξί κλικ στο σχετικό εικονίδιο στη γραμμή ειδοποιήσεων) και επιλέγετε «Send a File». Επιλέγετε το tablet ως συσκευή που θα παραλάβει το αρχείο από το παράθυρο που εμφανίζεται και πατάτε Next.

 

Βήμα 6

Από τον υπολογιστή σας, επιλέγετε το αρχείο που θέλετε να στείλετε και πατάτε πάλι Next. Εμφανίζεται αμέσως μια ειδοποίηση στο tablet σας ότι σας έχει σταλεί ένα αρχείο, η οποία συνοδεύεται από μία ένδειξη κάτω δεξιά.

 

Βήμα 7

Πατήστε σε αυτή την ένδειξη στη γραμμή ειδοποιήσεων και επιλέξτε «Κοινή χρήση μέσω Bluetooth…» και Αποδοχή στο εμφανιζόμενο παράθυρο. Αμέσως αρχίζει η μεταφορά του αρχείου στο tablet και σε λίγη ώρα ένα μήνυμα σας ειδοποιεί σε ποια τοποθεσία αποθηκεύτηκε.

 
 

Βήμα 8

Αν θέλετε να κάνετε το αντίστροφο, δηλαδή να στείλετε ένα αρχείο από το tablet στον υπολογιστή, το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να φροντίσετε να έχετε συνδέσει τις δύο συσκευές όπως δείξαμε στα Βήματα 1-4. Με τις δύο συσκευές συνδεδεμένες μέσω Bluetooth, επιλέγετε Receive a File από τις ρυθμίσεις του Bluetooth στον υπολογιστή (εικονίδιο στη γραμμή ειδοποιήσεων). Στη συνέχεια, τρέχετε την εφαρμογή Εξερευνητής στο tablet, βρίσκετε το αρχείο που θέλετε να στείλετε, το πατάτε με το δάχτυλό σας παρατεταμένα και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγετε Send και το όνομα στου υπολογιστή. Αυτό ήταν!

*Οι επιλογές που θα δείτε στην οθόνη του tablet ή του υπολογιστή ενδέχεται να διαφέρουν λίγο από αυτές που αναγράφονται στο άρθρο, ανάλογα με την έκδοση του Android που χρησιμοποιείτε στο tablet και το λογισμικό του Bluetooth στο PC.